Nacht van de Vluchteling

In de nacht van 16 op 17 juni werd op 4 plekken in het land de Nacht van de Vluchteling gelopen. Annelies liep van Nijmegen naar Arnhem, 40 km, samen met Lenie Scholten van Vluchtelingen in de Knel.
Het was een bijzondere ervaring. Je mist weliswaar een nacht slaap maar het is wel een heel speciale sfeer. Saamhorigheid, een gevoel van solidariteit, leuke ontmoetingen. Voor de nacht is door de organisatie gekozen omdat dit het meest aansluit bij de situatie van vluchtelingen die uit veiligheidsoverwegingen ook liever ’s nachts op pad gaan. Om 00.00 uur klonk het startschot bij de Stevenskerk in Nijmegen waarna het even dringen was om met zo’n 1000 mensen Nijmegen via dezelfde route te verlaten. Maar algauw vielen er gaten en zag je een lint van lichtjes zich vormen door het landschap. Tussen 2.00 en 4.00 hadden we wel een dipje maar toen de dageraad zich aankondigde en het snel lichter werd, kregen we ook weer energie. Er waren onderweg 4 rustpunten die we goed benut hebben, maar niet te lang.
Rond 8.30 uur arriveerden we bij de finish bij Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem waar we een medaille kregen van burgemeester Marcouch.
De nacht was een sponsorloop en die heeft dit jaar een recordbedrag van 1,6 miljoen euro opgeleverd!
Daar kunnen weer veel mensen mee geholpen worden en dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor gedaan hebben.